30. 6. 2012.

Beruška u Školi plus



U okviru najveće gradske manifestacije u Beloj Crkvi, Karneval cveca 2012, članovi Škole plus imali su priliku da, pored učešća u glavnoj povorci daju svoj doprinos i u organizovanju kreativne muzičke radionice. Naime, za svu zainteresovanu decu do 12 godina starosti, u prostorijama Škole plus u Beloj Crkvi gostovao je češki muzički vrtić Beruška, na čelu sa direktorkom Miroslavom Bodor.
Cilj pomenute muzičke radionice  je uvođenje deteta u svet muzike uz jednostavne pesme, priče, pokret i ritam igre, slušanje pesama, sviranja na raznim ritmičkim instrumentima iz Orfovog instrumentarijuma (štapići, triangl, zvončići..), uključujući i dodatne umetnosti. Radionice su se odvijale u nekoliko grupa i na dva jezika – češkom i srpskom. Zahvaljujući podršci Nacionalnog saveta Čeha, a u okviru projekta Život Čeha u Banatu, podržanom od Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje,ova radionica je kruna zajedničkog delovanja i potpisanog memoranduma o saradnji izmedju Nacionalnog saveta Čeha, Škole plus i Češke besede Kruščica.
Inovativno, kreativno, stručno, edukativno...Divna atmosfera, veseli zvuci i dečiji glasovi podsetili su nas da je njihov mikro svet ono najvažnije...Deca su ukras sveta.