19. 9. 2012.

Velika humanitarna akcija Škole plus



"Toliko nas ima i toliko imamo da niko ne sme ostati sâm i bespomoćan" ( Duško Radović).
U okviru dela socijalnih programa solidarnosti, koja je predviđena Zakonom o Crvenom krstu Srbije, u periodu od 14. do 21. septembra ove godine, tradicionalno se u našoj zemlji obeležava Nedelja solidarnosti.
 U kontekstu svih aktivnosti koje su deo godišnjeg programa Opštinske organizacije Crvenog krsta Bela Crkva, aktivnost prikupljanja polovne odeće i obuće za najugroženije stanovnike naše opštine izdvaja se kao jedan posebno važan segment.
Članovi Škole plus iz Bele Crkve, a na osnovu potpisane Deklaracije o partnerstvu, svoju nesebičnu solidarnost i humanost pokazuju na delu, uključujući najmlađe članove u rad Crvenog krsta, očekujući da će ukupno angažovanje u socijalnoj sferi biti intenzivnije.
Pozivamo sve zainteresovane gradjane da se priključe članovima Škole plus i da slede humani primer nesebičnosti. Svoje priloge mogu distribuirati u prostorije Škole plus svakog utorka i četvrtka od 19h -20h, jer  ništa ne osvetljava bolje i ne približava ljude više nego što to čini ljudska solidarnost i humanost .

                                                                                  
                                                                                    Jasmina Turturea, učiteljica