17. 3. 2013.

Ugledni čas kroz primenu IT znanja






















Projekat „Digitalna škola“ značajno je doprineo povećanju digitalne pismenosti u osnovnim školama u Srbiji, uneo inovativni pristup u nastavi i smanjio jaz u odnosu ruralno-urbane digitalne pismenosti .Time je nastavljen rad na daljem razvoju digitalne pismenosti i primeni IT znanja u školama.
S tim u vezi, u Osnovnoj školi Dositej Obradović u Beloj Crkvi, kao jedna od aktivnosti planirane Razvojnim planom škole, učiteljica  II 2, održala je ugledni čas u informatičkom digitalnom kabinetu škole. Oblast svet oko nas, a tema  saobraćaj.  Učenici su imali priliku da u jednoj inovativnoj, kreativnoj i korelativnoj atmosferi utvrde gradivo, kroz digitalni kviz znanja.
Uz korelaciju sa engleskim jezikom,informatikom, likovnom kulturom , muzičkom kulturom i uz veliku pomoć predavača – saradnika, profesora  Snežane Milojević i Gorana Kozića, uz svesrdnu pomoć pedagoga  Danijele Kašić Đurđev, čas je postao prava mala radionica znanja, umenja i snalažljivosti. Uz vesele zvuke pesmice na engleskom, koja je govorila o prevoznim sredstvima, uz korišćenje naučenog putem ostvarivanja što većih bodova , kroz takmičarski duh, čas je ostvario sve predviđene zahteve.
Mnogi učenici su na ovom času  shvatili da računar kod kuće  ne treba  da koriste samo  za igranje besmislenih igrica, već može da im služi kao izvor znanja, korisnih informacija i razmene vršnjačkih crteža.
Veoma interesantan čas, koji je imao  za cilj kako  jačanje profesionalne kompetencije nastavnika tako  i odličnu saradnju među kolegama . A ono što je najvažnije, obezbedio je tog dana  dragocene osmehe na licima svih učenika. Dragoceno bogatstvo.


                                                                                     Odeljenski starešina
                                                                                     Jasmina Turturea,
                                                                                     nastavnica razredne nastave