28. 4. 2013.

Obeležen Dan dizajna

Širom sveta se obeležava Dan  dizajna.



















Svetski dan  dizajna 27.aprila  ustanovljen je sa ciljem da učini vidljivijom kreativnu produkciju koja oblikuje opštu likovnu kulturu i postaje sastavni deo savremenog života i svakodnevne komunikacije.
Razvoj  dizajna kao profesije je u vrlo uskoj vezi sa tehnološkim inovacijama, društvenim potrebama i vizuelnom maštom stvaralaca. Praktikovao se u različitim oblicima tokom istorije, a najstariji primeri se sreću u manuskriptama stare Kine, Egipta i Grčke. Krajem 19. veka, dizajn se oblikuje u formu koju danas prepoznajemo, delom kao rezultat sve veće specijalizacije u različitim profesijama u kojima se koristi, delom zbog uvođenja novih tehnologija i tržišnih mogućnosti koje se otvaraju industrijskom revolucijom.
S tim u vezi, članovi Škole plus organizovali su niz predavanja i praktičnih radionica, kako bi nastavili da prate savremene tokove u svetu koji nas okružuje.Na taj način omogućavaju mladima da ispolje i pronađu u sebi kreativnu, darovitu sposobnost koju mogu razvijati upravo na pomenutim radionicama.
Time uprava Škole plus nastavlja dvanaestogodišnju misiju, a to je vannastavni edukativni rad sa darovitom i kreativnom decom i omladinom.

             
                                                                                                   
                                                                                                Koordinator sekcije za mlade
                                                                                                Aleksandar Turturea, dizajner