8. 3. 2015.

Otvaranje Window galerije Ambasade Češke u Beogradu




Delegacija Škole plus prisustvovala je veličanstvenom, nesvakidašnjem koncertu" Češke pesme za lautu" u Češkoj Ambasadi, kao i otvaranju izložbe "Moja divna Češka", povodom svečanog otvaranja Window Gallery Ambasade Republike Češke u Beogradu. Bila je to jedinstvena prilika da se upoznamo sa izuzetnim kamernim sastavom Duo Aurette i da kroz dramaturgiju kompozicija najpoznatijih čeških kompozitora uživamo u interpretiranju i posvećenosti lauti, koja je jedan od najstarijih instrumenata u ljudskoj istoriji.
 

Češka ambasada još jednom je pokazala visok stepen diplomatskog predstavništva u svim oblastima, naročito u muzičkim varijacijama i kreativnostima, a članovi Škole plus, kroz četrnaestogodišnje promovisanje Češke kulture bez granica, potvrdjuju da su odlični saradnici i promoteri češke kuture u svim oblastima.

Čestitamo i zahvaljujemo domaćinima na predivnom i znalački organizovanom multimedijalnom performansu, koji je uspeo bar na trenutak da nas vrati u 16. i 17. vek kroz Barok, kao i kroz obradu kompozicija savremenih čeških autora, kao što je Miloš Štedronj.
 

Ako imate prilike poslušajte Katalin Ertsey i Lucie Rozsnyo, Duo Aurette, koje su na brojnim medjunarodnim takmičenjima osvajala prva mesta i potvrdila da se nalaze u vrhu umetničkog interpretiranja muzike koja je pravi praznik za uši.