1. 7. 2015.

Штампарство у очима детета



У  оквиру   програма подржаног од стране Министарства културе и информисања Републике Србије под називом: Штампарство у мојим очима започели смо  причу о историји  српског штампарства, која је у ствари  историја о рвању културе с’ тешким историјским приликама.
У експанзији интернет новинарства и викивести, преко глобалне интернет мреже, наш програм ће без сумње остварити приоритетне циљеве увођења изборног предмета народна традиција, уз добру корелацију између формалног и неформалног образовања.

Изборни предмет Народна традиција  обрађује многе наставне теме, а међу њима и традиционалне занате. Посетили смо  одговарајуће институције и предузетнике и  упознали аутентични амбијент. Белешке које ће се сачинити , записивање при обради теме,заједнички албум - биће драгоцене за богаћење речника,  које ће стимулативно  деловати на оснаживање сваког појединца.На тај начин ћемо, кроз активно учешће младих, приближити доступност иновативних културних садржаја сваком од њих.
Оригиналне идеје, реализоване у сопственој и пракси других, подстаћи ће  ученике да, поштујући локални идентитет и традицију, делују креативно, а блиско њима, на пољу јачања свести о значају правилног коришћења слободног времена. Посетили смо Градски Архив и са љубазним домаћинима, као и са родитељима запосленим у поменутој институцији проширили смо знања о архивирању, значају и важности очувања докумената значајних за нашу локалну заједницу.