28. 3. 2018.

Pismo zahvalnosti od ambasadorke Češke u Beogradu


Na adresu Škole plus iz Bele Crkve stiglo je pismo zahvalnosti od Ambasadorke Republike Češke u Beogradu, njene ekselencije, gospodje Ivane Hlavsove.

Gospodja Ivana Hlavsova, na kraju diplomatskog mandata u Srbiji, uputila je pismo kojim se Školi plus zahvaljuje na odličnoj saradnji. Gospodja ambasadorka istakla je činjenicu da Škola plus ima značajnu ulogu u očuvanju tradicije i češkog jezika te da izuzetno ceni rad Škole plus. Naglasila je da Češka podržava kulturne i obrazovne delatnosti Čeha na prostoru Srbije, te da joj je drago što je i ona takodje mogla tome da doprinese.

Škola plus nastaviće saradnju sa Ambasadom Republike Češke u Beogradu kao i učiteljima iz Republike Češke i Nacionalnim savetom Čeha sa kojim Škola plus ima potpisan protokol o saradnji. Škola plus i na ovaj način gradi interkulturalne mostove i promoviše toleranciju kao jedan od osnovnih principa današnje ujedinjene Evrope.

Srdačno i iskreno se zahvaljujemo ambasadorki, gospodji Ivani Hlavsovoj. Čestitamo joj na uspešnom mandatu u Srbiji i želimo puno uspeha u daljem radu.