17. 6. 2018.

Ko energiju štedi više vredi


Škola plus iz Bele Crkve u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku, gradjevinarstvo i saobraćaj započela je sa realizacijom projekta: „KO ENERGIJU ŠTEDI VIŠE VREDI“.

Projekat ima  za cilj širenje ekološke svesti o tome da su u čovekovoj životnoj sredini sve prisutnije posledice njegove radne delatnosti i da one često predstavljaju uzrok narušavanja ekološke ravnoteže.
Projektom će se ostvariti  edukacija dece i mladih o održivom razvoju, zaštiti životne sredine i upotrebi obnovljivih izvora energije.  S obzirom da životna sredina nema granica, obrazovanje i razmena iskustava, već od školskog uzrasta, razvija svest o važnosti zaštite zivotne sredine i sa tim u vezi i primene obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti te razvoja „energetske svesti“.
Edukacija dece i mladih o tome da svaki pojedinac  ličnom brigom o korišćenju energije, promenom ponašanja, menjanjem loših navika i racionalnom upotrebom energije, može doprineti zaštiti životne sredine i boljem životu na Zemlji kod polaznika formira  odgovornost prema okruženju. Ekološke radionice, takođe, imaju za cilj širenje svesti o potrebi korišćenja obnovljivih izvora energije.