27. 12. 2013.

Bazar rukotvorina domaće radinosti

U okviru projekta podržanom od Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zappšljavanje i ravnopravnost polova pod nazivom : Bazar rukotvorina domaće radinosti, Škola plus poziva zainteresovane, nezaposlene žene koje umeju da vezu, heklaju, štrikaju...da se u petak,27.12.2013.g. priključe radionicama na kojima se izrađuju ručni radovi, sa početkom u 18hu prostorijama Škole plus. Radionice imaju za cilj da podignu svest naših žena o tome da su one neprocenljivo bogatstvo našeg društva, da treba da se osnaže i udruže, kako bi svoju kreativnost i sposobnost promovisale, i ekonomski se osnažile.
Takođe vas pozivamo na svečano otvaranje Bazara domaćih rukotvorina u subotu, 28.12.2013.g.u Gradskoj galeriji, sa početkom u 19h, na kojem će pored izložbe ručnih radova naših žena, biti organizovana i prodajna izložba istih, koja će biti otvorena nekoliko dana, u večernjim časovima.Izložbu će otvoriti predsednik opštine Bela Crkva gospodin Stanko Petrovic, a nakon svečanosti planiran je koktel u prostorijama Škole plus, Trg ruskih kadeta 1.
Na ovaj način, sačuvaćemo od zaborava tradiciju veza i hekleraja i revitalizovati stare zanate iz domaće radinosti.Biće to prava multinacionalna promocija rodne ravnopravnosti, ljudskih prava i proizvoda ženskih ruku, radi obnove zanatskih veština, kako bi se prenosile sa kolena na koleno.
Dobro nam došli!