8. 7. 2014.

Njegovo veličanstvo dugme





Realizacija projekta podržanom od Ministarstva kuture i nformisanja pod nazivom   “ NJEGOVO VELIČANSTVO DUGME” podrazumeva istraživački rad dece i mladih, inspirisan radovima istaknutog argentinskog umetnika Augusta Esquivela.
Projekat je koncipiran tako da podstiče istraživački rad i kreativno mišljenje, kroz   predavanja, kreativne radionice i izložbu. Radi se naime o popularuzaciji rada vrhunskih umetnika kakav je rad Augusta Esquivela.
Smisao projekta je poboljšanje korišćenja slobodnog vremena, kroz stimulisanje mladih da istražuju, obogaćuju znanja , rade na sebi i kreativno se izražavaju. Naš projekat je koncipiran sa tendencijom kontinuirane i stručne aktivnosti  i podsticanje  kreativnosti, koristeći primere iz prakse.
U tom smislu, pored brojnih predavanja i praktičnih radionica, nicali su stvaralački radovi dece i mladih, upravo inspirisani njegovim veličanstvom, a to je  DUGME – malo, veliko, okruglo, stakleno, šareno...uz tekstilnu umetnost kao posebnu oblast dizajna.
Zadovoljni smo kako se projekat implementira, jer od samog početka pokazao je da radeći na sebi možeš kreativno da se izražavaš, a to je smisao projekta. Koristeći pravilno  slobodno vreme, uz popularizaciju vrhunskih umetnika, mladi mogu proraditi na sebi i svom kreativnom, umetničkom izražavanju.