1. 6. 2015.

Дунав – непроцењиви природни ресурс











                                  Министарство пољопривреде и заштите животне средине - Дирекција за воде          

„ НАШ ЛЕПИ ПЛАВИ ДУНАВ “
( Програм едукације деце и младих  у  циљу подизања свести о важности очувања и заштите реке Дунав и обележавање Дана Дунава )


. Овим програмом развијамо  љубав према природи и пружили смо  основна знања за развој еколошке свести код деце и омладине а такође и одраслих. Кроз промоцију система вредности одрживог развоја, подстичемо навике за развој здравог стила живота. Осим едукације, пројекат  оснажује  младе да активно делују у својој средини, и тиме информишу и подстакну околину да осигурају  одрживост животне средине кроз организовање акција од еколошког значаја.
Циљ пројекта је такође подизање свести локалног становништва да Дунав у околини Беле Цркве са очуваном природом представља право богатсво и пружа бројне могућности за развој туризма и уживање у лепотама ове величанствене и питоме реке. Главне активности током пројекта  су заштита природе, едукација у природи, еко туризам, презентација и очување природне и културне баштине.

Дунав – непроцењиви природни ресурс била је тема велике манифестације одржане на обали Дунава у Еколошкој станици Школе плус.Уз огроман број ученика, родитеља, чланова, сарадника, партнера...била је и присутна гошћа из Министарства пољопривреде и заштите животне средине, тачније Републичке Дирекције за воде, госпођа Марија Лазаревић, која је имала прилику да се на терену упозна са многобројним активностима Школе плус у оквиру пројекта "Наш лепи плави Дунав", који је подржало њено Министарство.
Уз едукативне интерактивне радионице, веома маштовите и креативне, изведен је излет на потезу Лабудово окно, кроз стручно, тематско предавање дипломираног екологa Илије Влајића.
Едукација младих у циљу примене европских стандарда у домену унапређења  квалитета животне средине у потпуности је остварена.