14. 11. 2017.

Dan tolerancije u Školi plus


U susret Danu tolerancije u Školi plus, polaznici su podsetili jedni druge da svako ljudsko biće zaslužuje poštovanje i uvažavanje. 

Vesela i zadovoljna lica, vođena didaktičkim kadrom iz redova organizatora imali su priliku da pokažu svoja umeća i veštine. Deca i mladi, roditelji i saradnici u pozitivnoj i radnoj atmosferi pokazali su svoju kreativnost, inovativnost i drugačiji pristup stvaralačkom nadahnuću.

Bila je to redovna aktivnost članova Škole plus ustanovljena godišnjim planom rada za ovu školsku godinu. Raduje ih velika posećenost i zainteresovanost kako starijih članova, tako i podmlatka i njihovih roditelja što je od velikog značaja za širu lokalnu zajednicu.

-Velika je prednost neformalnog obrazovanja u svim segmentima društva. Mladi su podstaknuti da aktivno učestvuju i doprinose stvaranju aktivnog građanstva, promovišući ljudska prava, interkulturalni dijalog i razumevanje. Na taj način imaju aktivnu ulogu u društvenom životu, stiču dobru praksu i pozitivna iskustva. Obrazovanje je najmoćnije oružje koje možete upotrebiti da promenite svet, rekao je Nelson Mandela, ističe Jasmina Turturea, predsednica Škole plus.

(Južni Banat)