19. 11. 2023.

Реализација пројекта Оснаживање жена за локални развој




Школа плус из Беле Цркве започела је са реализацијом пројекта „Оснаживање жена за локални развој“. Пројекат је подржан од стране Покрајинског Завода за равноправност полова Нови Сад и Општине Бела Црква. Пројекат Школе плус конципиран је у складу са Стратегијом за родну равноправност за период 2021. до 2030. године и Стратегијом развоја општине Бела Црква.

Пројекат „Оснаживање жена за локални развој“ има за циљ да женама пружи прилику да стекну релевантне вештине и знања која ће им омогућити да унапреде своју запошљивост и самозапошљивост, допринесу локалној економији и оснаже своје заједнице. Кроз низ едукативних програма и обука, пројекат ће се фокусирати на практичне вештине из области пољопривреде, предузетништва, дигиталних технологија, очувања животне средине и културног наслеђа.

У оквиру пројекта, жене ће имати прилику да се упознају са суштинским вештинама за покретање и вођење малих послова, као и за одрживи развој својих заједница. Активности ће укључивати интерактивне радионице, симулације, практичне вежбе и сарадњу са стручњацима из различитих области. Поред тога, пројекат ће се фокусирати на повезивање жена са локалним ресурсима, подршком и менторством како би се осигурала одрживост стечених вештина.

Кроз „Оснаживање жена за локални развој“, желимо да женама пружимо прилику да препознају свој потенцијал, развију самопоуздање и стекну вештине које ће им омогућити да буду активне учеснице у економском и друштвеном напретку својих локалних заједница. Пројект се залаже за равнотежу између традиције и иновација, подржавајући жене да негују своје културно наслеђе док истовремено користе модерне алате за унапређење свог животног стандарда