26. 11. 2023.

Реализација пројекта Оснаживање жена за локални развој




Школа плус из Беле Цркве наставља са реализацијом пројекта „Оснаживање жена за локални развој“. Пројекат је подржан од стране Покрајинског Завода за равноправност полова Нови Сад и Општине Бела Црква.

У оквиру пројекта, пројектни тим посетио је више месних заједница у оквиру општине Бела Црква. Жене су имале прилику да се упознају са суштинским вештинама за покретање и вођење малих послова, као и за одрживи развој својих заједница. Поред тога, пројекат се фокусира и на повезивању жена са локалним ресурсима, подршком и менторством како би се осигурала одрживост стечених вештина.

Кроз „Оснаживање жена за локални развој“, желимо да женама пружимо прилику да препознају свој потенцијал, развију самопоуздање и стекну вештине које ће им омогућити да буду активне учеснице у економском и друштвеном напретку својих локалних заједница. Пројект се залаже за равнотежу између традиције и иновација, подржавајући жене да негују своје културно наслеђе док истовремено користе модерне алате за унапређење свог животног стандарда.