2. 12. 2023.

Реализација пројекта Оснаживање жена за локални развој




Школа плус из Беле Цркве наставља са реализацијом пројекта „Оснаживање жена за локални развој“. Пројекат је подржан од стране Покрајинског Завода за равноправност полова Нови Сад и Општине Бела Црква.

Циљ пројекта је оснаживање жена те да оне постану кључни актери и у економском развоју, подстичући економску динамику, очување природне средине и друштвени напредак. Кроз подршку, едукацију и заједничку сарадњу, пројекат „Оснаживање жена за локални развој“, тежи да створи трајне позитивне промене у животима жена и њихових заједница.

У оквиру пројекта реализују се радионице на тему: „Жене као кључни фактор економског оснаживања недовољно развијених локалних заједница“. Жене током радионица охрабрујемо да буду активне учеснице у економском и друштвеном напретку.

Радионице су утолико значајне јер помажу да жене стекну свест о сопственој снази и значају у оквиру свог домаћинства и шире заједнице. Осим тога стичу и нова знања везана за реализацију својих бизнис идеја. У току разговора са њима схватили смо колико је њима важно да буду препознате, те да њихов рад буде цењен и валоризован. Отуда је и потекла идеја за организовањем продаје рукотворина као корака ка економском оснаживању жена.

Пројектни тим у сарадњи са учесницама пројекта помогао је организовање продаје рукотворина како би и суграђани могли да се упознају са њиховим радом те да им пруже подшку за даље активности.