6. 6. 2011.

U akciji '' Očistimo Srbiju '' na lokaciji Stara Palanka, nije bilo navijača,
svi smo bili igrači i igrali samo na pobedu
Obale Dunava preplavljene PET ambalažom i raznovrsnim otpadom, danas su uz pomoć vrednih, velikih i malih ruku lagodno zatalasale i spokojno dočekale smiraj dana.
Sav nemar i nebriga meštana i turista bili su na trenutak zaboravljeni, uz marljive znalce značaja zaštite životne sredine, članova Škole plus iz Bele Crkve, koji već sedmu godinu zaredom daju ogroman doprinos u obeležavanju Dana zaštite životne sredine. Od najmladjih članova do najstarijih, uz pomoć predstavnika JP Komunalac, Nacionalnog saveta Čeha, Subnora,Aktiva žena penzionera, Crvenog krsta, privrednih i društvenih subjekata, orila se pesma i sakupilo više od 130 džakova smeća. Najmladji, kao pčelice radilice, rame uz rame sa svojim roditeljima, učiteljicama, profesorima i saradnicima, a ukupno 76 učesnika, poslali su poruku svima nama već nebrojano puta da će istrajati u želji da nas opomenu da im je stalo do sopstvenog zdravlja.
Prilikom posete lokaciji od strane opštinskog koordinatora Olivere Rajin-Arnovljević , aktivnog roditelja u Školi plus, koja je uz pomoć lokalne samouprave pružila ogromnu podršku ovoj akciji od nacionalnog značaja, potvrdili smo da samo zajedno možemo da živimo lepše i bolje.
Slike govore više od reči. Igramo samo na pobedu!

Jasmina Turturea,predsednica Škole plus