12. 3. 2015.

RTV Novi Sad u Školi plus


Škola plus iz Bele Crkve u svom četrnaestogodišnjem radu promoviše dostupno i pravedno neformalno obrazovanje, kroz mogućnost izbora vannastavnih aktivnosti. Posebno nudi obrazovanje za sve. Pospešuje nediskriminatornu komunikaciju i nudi najbolji interes svakog deteta, jer celovito sagledava zadovoljenje njihovih potreba.
Škola plus  implementira projekat pod nazivom : “ Pomozi mi pa ću znati “ , podržanom od Centra za interaktivnu pedagogiju, Beograd. Akcija se realizuje u okviru projekta „ Obrazovna i socijalna inkluzija kroz lokalne akcije“ koji realizuje Centar za interaktivnu pedagogiju u saradnji sa Fondom za otvoreno društvo Srbije.
Škola plus u svome radu realizuje projekte koji  doprinose razvoju svima dostupnog, kvalitetnog obrazovanja, jer  je obrazovanje pravo i ključni faktor napretka društva i kvalitetnog života svakog pojedinca. Motiv autora projekta bio je osmisliti slobodno vreme mladih, pomoći u tome da se izgrade u zdrave i jake ličnosti, koje će daleko lakše moći da savlađuju životne probleme. Izgrađujući svest o sebi samima, kao slobodnim ličnostima, smatramo da će biti u situaciji da se pravilno razvijaju, da u svojim sredinama iniciraju akcije od značaja za mlade i da se izbore za svoje mesto u društvu.
Bila je to prava prilika da se promovišu prave vrednosti kroz različite  inovativne programe.