28. 4. 2015.

Moje društvo voli razlike




Članovi Škole plus odazvali su se pozivu CENTRA ZA INTERAKTIVNU PEDAGOGIJU i uzeli učešće na obrazovno - socijalnoj manifestaciji 31. Beogradski Ignite pod nazivom: “Moje društvo voli razlike!”, u organizaciji UG “Srbija u pokretu”. Partneri ovog događaja su Mreža prijatelja inkluzivnog obrazovanja, Fondacija za otvoreno društvo, Centar za interaktivnu pedagogiju i Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije.
Ignite predstavlja deo globalnog pokreta držanja brzih i kratkih prezentacija, sa ciljem da inspirišu publiku i predstave joj nove ideje u neformalnom okruženju. Prvi Ignite susret održan je u Sijetlu (SAD) 2006. godine i od tada je, za veoma kratko vreme, postao međunarodni fenomen. Danas se ovaj dinamičan način prezentovanja ideja praktikuje u više od 100 gradova širom sveta. Prvi Ignite u Beogradu organizovan je u oktobru 2009. godine. “Srbija u pokretu” od tada redovno organizuje ovaj događaj, sa ciljem da mlade ljude pokrene da napreduju u javnom nastupu, prezentovanju i ostvarivanju svojih ideja.
Škola plus bila je juče u Beogradu predstavnik Bele Crkve i šire regije i dala pozitivan primer u povezivanju roditelja, nastavnog kadra, predstavnika lokalne samouprave, udruženja i ustanova za zajedničko delovanje, na unapredjivanju uslova da kvalitetno i pravedno obrazovanje bude dostupno svakom detetu. Politike obrazovanja i obuke čine okosnicu strategije „Evropa 2020.” za oživljavanje evropske ekonomije u narednoj deceniji.