12. 11. 2015.

Јачање дидактичких професионалних компетенција



Руководство Школе плус  наставља са успешном реализацијом организовања стручних, акредитованих семинара, а у складу са Правилником о стручном усавршавању наставника и стручних сарадника.
Обука под називом: Менторство као најефикаснија метода у подстицању развоја даровитих имала је за циљ да оспособи полазнике да благовремено препознају даровиту децу и ефикасно подстичу њихов развој. Реализатори                су били: проф. др Грозданка Гојков, редовни професор Учитељског факултета Универзитета у Београду и професор струковних студија на Виској васпитачкој школи „М. Палов“ у Вршцу; проф. др Александар Стојановић, ванредни професор Учитељског факултета Универзитета у Београду и Биљана Вујасин, наставник практичне наставе на Високој школи струковних студија за васпитаче „М. Палов“ у Вршцу.
 Просветни радници општине Бела Црква овладали су менторством као стратегијом и методом подстицања даровитости и креативности деце високих способности. Оспособили су се   за примену „Тријаде учења“, моделирања, добили инструкције и провизије прилика за учење и „Велику четворку“ ефикасног процеса учења, која се односи на: учење оријентисано ка побољшању, индивидуализацију, фидбек и увежбавање, као и за АКТИОТОП, јединствен хеуристички модел холистичког приступа, намењен да испита и умањи штетне мотивационе услове који утичу на схоластична достигнућа и системски приступ достизавању изванредности,са фокусом на непрекидан развој репертоара активности.
Школа плус има у најави још један семинар за ову јесен, Увод у интеркултурално учење, чија је финансијскa одрживост обезбеђена из других фондова, а на основу референтног капацитета организације.