9. 10. 2016.

Razvijamo ekološke stavove









Od toga kako se danas obrazuju i vaspitavaju deca  zavisiće i njihov stav prema vrednostima života, jer upoznajući i shvatajući značaj timskog rada i odnose koji vladaju u prirodi, deca formiraju poželjne ekološke stavove i navike koji treba da ostanu za ceo život.  
Članovi Škole plus u okviru projekta“ Sačuvajmo prirodne vrednosti „ podržanom od Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, nastavljaju sa brojnim aktivnostima, kako teorijskim tako i praktičnim.

Ekološke  radionice  u Školi plus imaju  zadatak  da  kroz  različite  oblike  radioničarskog  rada  razvijaju ekološku svest  za  očuvanje  i  unapredjivanje  životne  sredine.

Ekološko  obrazovanje  mladih u Školi plus ima  dvostruku  funkciju: 
  • Da pripremi mlade  za  svet  u  kojem  je  zaštita , obnova  i  unapredjenje  životne  sredine uslov  opstanka  čoveka  i  njegovog  održivog  razvoja.
  • Da obezbedi uslove  za  dopunu  znanja  novim  imformacijama  o  promenama  faktora  okoline  i  načinima  prilagodjavanja  nastalim  promenama.

Posetili smo MZ Kaludjerovo i uz ljubazne domaćine obišli raznovrsna staništa flore i faune i postavili kućice za ptice, kako bi humano promovisali  zaštitu i unapređenje životne sredine.
Sigurni smo da smo  brojnim i kvalitetnim aktivnostima u okviru ovog projekta motivisali decu i omladinu  da učestvuju u akcijama zaštite, obnove i unapređivanja prirode.


                                                                                               Jasmina Turturea, predsednica







Mišljenja i stavovi izraženi u ovom tekstu isključiva su odgovornost autora i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.