6. 6. 2017.

Саопштење за јавност



Активности Школе плус у оквиру пројекта Обоји свет шареним бојама толеранцијевишејезична брошура, подржаном од стране Покрајинског секретаријата за образовање, управу и националне мањине подстичу младе да се уметнички изразе и да размишљају о позитивним аспектима мултикултуралности.


Стим у вези, расписан је КОНКУРС за литерарне и ликовне радове на тему: Међунационална толеранција. Конкурс је отворен до 12.06.2017.г. и већ је пристигао велики број радова деце и младих на румунском, чешком и српском језику, као и велики број разноликих цртежа који промовишу креативност и боље сагледавање света око себе.
У току је припрема материјала, припрема идејног решења за брошуру као и селекција пристиглих радова. Следи избор радова, одабир фотографија као и припрема штампе за израду брошуре. У раду учествују деца и млади, припадници различитих националних заједница, што у потпуности оправдава главне циљеве пројекта.
Током реализације овог пројекта млади уче да препознају и сачувају национални идентитет, да промовишу навику за употребу ненасилне комуникације и стварају простор за конструктивно деловање у друштву у коме живе.

У свим активностима учествују и волонтери Школе плус који кроз свој предан рад на афирмацији и промоцији пројекта подижу ниво међунационалног поверења и међусобног уважавања.