28. 5. 2018.

Sve dečije staze vode do osmeha

Internacionalni Kamp mladih u Rumuniji

Na osnovu bogate i plodonosne saradnje sa državnim institucijama u Rumuniji, članovi Škole plus (15+5)  imali su posebnu priliku da učestvuju  na dvodnevnom Internacionalnom Kampu mladih u Rumuniji,  u planinskom odmaralištu Raul alb.

Organizatori i domaćini bili su kolege iz škole „ Mirća Eliade“ iz Rešice, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Didaktičke kuće iz županije Karaš Severin.

U kampu je bilo prisutno preko dve stotine mladih, kao i njihovih učitelja i profesora. Održan je turnir u fudbalu i rukometu a mešovita ekipa Škole plus osvojila je specijalnu nagradu – pehar i medalje za učešće. Pokazali smo da negujemo sportski duh, fer igru  i zdrave stilove života. Predstavili smo se pesmom „Poletela dva goluba bela“ kao  i prezentacijom o Beloj Crkvi. Organizovane su i stvaralačke radionice na kojima su naši mladi pokazali veliko umeće i kreativnost. Takođe je održan seminar za didaktički kadar na kojem je prezentovan inovativan rad u Školi plus, sa akcentom na prisustvo i učešće roditelja u svim aktivnostima. Bio je to izuzetan primer dobre prakse koji uvek nailazi na oduševljenje kolega iz Rumunije.


Zahvaljujemo se lokalnoj samoupravi i Sportskom savezu opštine Bela Crkva , roditelju Dejanu Vitomirov ( prevozniku) kao i ostalim roditeljima i saradnicima  Škole plus na ogromnoj podršci i pomoći oko organizovanja i realizovanja ovako značajnog i korisnog druženja, koje će svim učesnicima ostati u predivnom sećanju.

U Školi plus  neguje se otvorenost ka drugim kulturama, šire se pozitivne ideje, promovišu se ljudska prava, mir i demokratija. To znači da upoznajemo neke druge mirise, zvuke, mesta, događaje i ljude. Učimo neke nove veštine, utvrđujemo znanje nekog drugog jezika, stičemo prijatelje iz celog sveta i doprinosimo da Zemlja postane zdravije i pravednije mesto.