17. 9. 2019.

Обележен Светски дан заштите озонског омотача


Чланови Школе плус у оквиру програма едукације младих подржаном од стране Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, у циљу примене европских стандарда, обележили са неколико активности Светски дан заштите озонског омотача.

Програм под називом: „ЗАШТИТА ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ, ОБАВЕЗА СВИХ ИЗ ОКОЛИНЕ“ имао је за циљ повећање знања код ученика и наставника основних школа о енергетским питањима, што је резултат серије радионица и презентација о енергетској ефикасности и употреби обновљивих извора енергије.

Препуне просторије Школе плус младих, професора и пријатеља на нашим презентацијама развиле су еколошку свест и изградиле неки нови однос према животној средини, њеној природној и друштвеној компоненти и унапредиле сазнања свих нас о томе да личном бригом о коришћењу енергије, променом понашања, мењањем лоших навика и рационалном употребом енергије можемо допринети заштити животне средине и очувању наше планете.
Обележавање Светског дана заштите озонског омотача, поред особа одговорних за пројекат, помогао и Владимир Радоњић, секретар Црвеног Крста Бела Црква.