12. 10. 2019.

Ја и тата желимо брата











Програм Школе плус који је подржао Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова а усмерен на унапређење стваралаштва деце и истицање значаја улоге оца у подизању детета

У нашем дугогодишњем раду са децом и омладином констатовано је да су мајке углавном те које се активно укључују у рад Школе плус, сарађују са децом и подстичу њихову креативност. Овога пута одлучили смо да циљна група осим деце буду и њихови очеви који до сада нису имали прилике да активно учествују у нашим програмима. На тај начин дајемо свој допринос промени ставова о родитељству и промовисању очинства.

Програм реализујемо у сарадњи са удружењем Еко фарма тако што смо кроз разне видове и облике наставе (радионице, тематске дискусије...) подстакли да се кроз дечије стваралаштво укључе све генерације, од најмлађих, па до оних најстаријих. Кроз непосредно дружење и заједнички боравак изградили смо ближи однос очева са децом и тиме подстакли највише мајке да размишљају о могућности рађања још деце.

Кроз имплементацију овог програма успели смо да креирамо погоднију климу за одлуку о рађању наредног детета.


Кроз активно учешће и очева на активностима у Школи плус, подигли смо свест о позитивном вредновању доприноса очева у одгајању деце у самој породици.