22.11.2019.

Промоција и евалуација пројекта Ја и тата желимо брата
Пројекат  је подржао Покрајински секретаријат за социјалну политику, демографију и равноправност полова

Пројектом  Ја и тата желимо брата“ промовише се родна равноправност и подизање свести о теми родне равноправности, као и елиминисању предрасуда и стереотипа о улози жена и мушкараца у породици и друштву.

У свечаној сали ОШ Доситеј Обрадовић одржана је промоција и евалуација овог, за нашу општину, веома важног пројекта. Присуствовали су учесници пројекта, чланови  њихових породица, чланови Школе плус као и мештани општине Бела Црква. Промоција пројекта имала је за циљ подизање нивоа свести заједнице о положају и потребама деце и младих, затим младих брачних парова и породица са децом.

Често се занемарује чињеница да у процес подстицања дечјег стваралаштва треба да буду  укључене све генерације, од најмлађих, па до оних најстаријих. Такође учешће мушкараца  у различитим облицима неформалног образовања њихове деце готово је занемарљиво. Реализација пројекта допринела  је унапређивању социјалне укључености очева и њиховом ангажовању у ваннаставним активностима деце. Кроз непосредно дружење остварен је ближи однос очева са децом  а код чланова њихових породица посебно код бака и дека промовисано је дечије стваралаштво.
Дружење је протекло у веселој и топлој атмосфери, деца су била раздрагана и срећна. После краћег уводног дела и презентације присутнима се обратила председница управног одбора Школе плус Јасмина Туртуреа као и председник општинске организације Црвеног крста Владимир Радоњић. Деца су такође приказала колико су креативна а скуп је завршен уз пригодно послужење и неформално дружење.