26. 6. 2023.

U susret Trci češko-srpskog prijateljstva


Škola plus i ove godine organizuje održavanje Trke češko-srpskog prijateljstva. Sama trka planirana je za 23.07.2023. godine. U susret našoj tradicionalnoj manifestaciji u toku su radionice o češkom jeziku i češkoj kulturi.

Na radionicama o češkom jeziku i kulturi mladi mogu da nauče osnovne fraze, korisne reči ili pesme na češkom jeziku. Radionice su prilika za bliže upoznavanje sa našim sunarodnicima Česima ali su one takođe i zabavne uz mnogo igara kako bi se mladi podstakli na učešće i učenje jezika na zabavan i njima blizak način. U okviru radionica učesnici imaju priliku da upoznaju češku folklornu umetnost, tradicionalnu muziku i muzičke instrumente, običaje tokom praznika, tradicionalnu češku hranu i još mnogo toga.

Važno je  pomenuti da su radionice interaktivne, edukativne i prilagođene uzrastima dece I mladih. Teme koje se obrađuju  su privlačne i zanimljive kako bi mladi dobili autentično iskustvo češke kulture i tradicije.

Takođe, Škola plus ove godine poziva sve zainteresovane učenike osnovnih škola da se prijave na likovni i literarni konkurs na temu: "Šta za mene znači Trka češko - srpskog prijateljstva?". 

Nagrade su već pripremljene, čekamo vas!