O nama

Udruženje građana Škola plus Dositej Obradović je nestranačko neprofitno udruženje registrovano kod Saveznog ministarstva pravde pod brojem 3/1-766/2-2001-07 od 28.05.2001. godine. Udruženje je prevedeno u Agenciji za privredne registre pod brojem BU 8076/2011.
Škola plus nastala je pre šesnaest godina kao deo projekta Mreže Škola plus u Jugoistočnoj Evropi. Tvorac ideje je nevladina organizacija MTO iz Poljske i projekat je nastavak zelenih korena demokratije. Škola plus je predstavljala Srbiju i Crnu Goru na 47. konferenciji o obrazovanju u UNESCO, održanoj u Ženevi, septembra 2004. godine.

Osnovna delatnost Škole plus Dositej Obradović je rad sa talentovanim i kreativnim pojedincima i grupama. Već dvadesetu godinu, organizacija uspešno okuplja mlade ljude i radi na njihovom edukovanju po evropskim standardima. Aktivnosti sa mladima u vidu edukativnih radionica organizovane su u prostorijama Škole plus u Beloj Crkvi i Banatskoj Palanci. Jedna od aktivnosti u okviru Škole plus je rad na promociji tolerancije, nenasilne komunikacije, promociji međuetničkog dijaloga, promociji kulturnih vrednosti, podizanju svesti lokalnog stanovništva i razvoju civilnog društva.

Rukovodeći kadar i članstvo Škole plus čine prosvetni radnici / učitelji, nastavnici i profesori / kao i predavači najrazličitijih profesija i struka / ekonomisti, dizajneri, pravnici, zanatlije, trgovci, preduzetnici, turistički radnici .../. Trenutno organizacija broji oko 800 članova, a za ovih 20 godina prošlo je oko 3400 članova. U radu Škole plus do punog izražaja dolazi kreativnost i stručnost svakog od njih a prema potrebama i željama mladih. 


Brojni su primeri menjanja i prilagođavanja običaja savremenom načinu života.Trend globalizacije koji vlada u svetu značajno utiče na promenu odnosa prema tradiciji.Aktivno radeći naostvarenju jednog od svojih najvažnijih ciljeva – edukaciji mladih, Škola Plus već duže vreme u svom programu rada zastupa rad na promociji unapređenja kulture. Uspešni rezultati i velika zainteresovanost mladih za upoznavanje i promociju bogatstva običaja i tradicije, razlozi su zbog kojih smo se odlučili da postojeća iskustva prenesemo u brojne programe.
           

                                   Teritorija delovanja: međunarodno

Članstvo u mrežama: School Plus - mreža jugoistočne Evrope

Glavno područje rada: Obrazovanje i istraživanja

Drugo područje rada:  Životna sredina

Publikacije: Bilteni Škole Plus, Monografija Češkog Sela

Ciljevi: Rad sa darovitim ucenicima, adaptacija obuke za mlade, kreiranje boljih uslova u implementaciji promena u demokratiji, volonterizam na delu...Aktivnosti: Kreativni lideri - uspešno obrazovanje, biblioteka čitaonica, školski radio - Radio Plus, školske novine Pero Plus, međunarodni projekti Otvorimo granice, sacuvajmo tradicije, kreativni lideri - obrazovanje bez granica, Etnička tolerancija kao trajno opredeljenje... Mnogobrojne PA (Public Achievment) akcije...

Glavni izvor finansiranja: Fondacije

Drugi najvažniji izvor finansiranja: Sredstva iz budžeta lokalne zajednice


Čekamo vas!