24. 6. 2024.

Пројекат: Дугмеџије - спој традиције са примењеном уметношћу

 



Ми смо Школа плус, ми смо волонтери, ми смо наставници, деца и родитељи који своје слободно време поклањамо нашем граду. У току је реализација пројекта подржаног од Министарства културе РС под називом: „Дугмеџије - спој традиције са примењеном уметношћу“

Пројекат ће обрадити тему која подразумева историјске податке о појави, настанку и развоју старог заната за израду дугмади од његовог настанка до данашњих дана. Израда дугмади као облик старог заната, евалуирала је у данашње савремено врема а учесници пројекта имаће прилику да се и уметнички изразе. Пројекат је конципиран тако да подстиче промоцију иновативних идеја и креативног мишљења кроз предавања, креативне радионице и изложбу. Ради се наиме о повезивању традиционалног заната за израду дугмади са примењеном уметношћу и савременим материјалима. На креативним радионицама учесници ће имати прилику да и сами израђују дводимензионална и тродимензионална дела од дугмади.

Позивамо вас да се пријавите за учешће у пројекту, да сазнате нешто ново, да се дружите и опробате се у неким неистраженим уметничким техникама. Кроз заједнички рад стварамо услове за квалитетнији заједнички живот.