24. 7. 2023.

Pažljivkova pravila u saobraćaju


 
Tokom Karavana češko – srpskog prijateljstva 2023 Škola plus je za učesnike obezbedila i knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ Agencije za bezbednost saobraćaja, prevedenu na češki jezik. U knjizi „Pažljivkova pravila u saobraćaju“ obuhvaćene su sve one najvažnije životne lekcije, koje deca treba da savladaju kako bi bila bezbednija u saobraćaju.

Knjiga je pored štampanja na srpskom jeziku odštampana i na jezicima nacionalnih manjina u Srbiji. Gospodinu Mijatu Ceroviću iz Agencije za bezbednost saobraćaja zahvaljujemo na razumevanju i želji da se projekat realizuje. Bez njegove pomoći i angažovanja ovaj projekat ne bi bio moguće realizovati. Posebnu zahvalnost dugujemo tadašnjoj predsednici Nacionalnog saveta Čeha Ljiljani Stehlik, predsednici Škole Plus Jasmini Turturea, te učitelju Stanislavu Havelu koji su shvatili značaj objavljivanja Pažljivka i na češkom jeziku i inicirali prevođenje i štampu.

I kako Pažljivko na kraju svog druženja sa decom uvek kaže: „Ćao drugari, i budite mi pažljivi i bezbedni u saobraćaju.“