26. 8. 2024.

У оквиру пројекта Школе плус подржаног од стране Министарства  културе  Републике  Србије  под називом “Дугмеџије – спој традиције са примењеном уметношћу”  одржана је јавна презентација пројекта. Јавна презентација била је одлична прилика да се шира јавност упозна са суштином и значајем овог пројекта. Главни циљ пројекта је очување и промоција традиционалних техника израде дугмади, уз њихову интеграцију у савремену примењену уметност. Презентацији је присуствовао велики број партнерских организација, учесника пројекта и њихових родитеља, наставника као и медија.


Презентација је укључила и изложбу оригиналних радова насталих у оквиру пројекта. Ови радови најбоље приказују комбинацију традиционалних техника и модерног дизајна. Стручњаци из области етнологије, уметности и дизајна одржали су предавања о значају чувања традиције и њеној примени у савременом контексту.

Презентација је нагласила значај пројекта као моста између прошлости и садашњости, истичући како се традиција може очувати и прилагодити савременим потребама и естетским захтевима.