28. 1. 2021.

Вредне руке моје баке – резултати онлајн ликовног конкурса


Главна мисија образовања у Србији је да пружи сваком појединцу могућност да учи током целог живота и да сви добију прилику за стални професионални развој.

Улога Школе плус је да се  путем  неформалног образовања  постави тако да деца и млади могу да развијају све своје потенцијале и да на тај начин пронађу своју професионалну оријентацију.

Уочи Савиндана, руководство Школе плус објавило је резултате онлајн ликовног конкурса, а у оквиру пројекта подржаном од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја, под називом: "Унапредимо процес образовања припадника чешке националне мањине".

Тема конкурса била је:" Вредне руке моје баке". На конурс је пристигло (путем и-мејла) 47 радова. Жири у саставу: 1. Александар Туртуреа, индустријски дизајнер (визуелне уметности); 2. Гордана Југа, професор разредне наставе; Станда Хавел, учитељ чешког језика из Чешке, је у току јануара месеца прикупљао и сортирао радове, архивирао и крајем јануара одабрао најбоље, који  веродостојно приказују етнографске мотиве чешке заједнице из угла детета.

Захваљујемо свима који су учествовали, њихови радови красиће просторије Школе плус, а најбољи су:

1. место Тара Марковић, 9 г

 2.место Богдана Михајловић, 8 г

3. место Софија Златановић, 10 г и

Специјална награда за најмлађу учесницу Хелену Хаскић ( 7 г), која се баш потрудила, и уз татину помоћ приказала шта је све научила на часовима чешког језика.

Школа плус цени стваралаштво младих и на сваки начин жели да покаже да наша вишенационалност треба да се искористи као предност. Свети Сава нас је учио да темељ друштва треба градити на томе да деци пружимо могућност да уче током целог живота и да добијају прилику за стални развој образовања.

Додела диплома и награда одвијаће се у Школи плус, уз све епидемиолошке мере, уз музичко стваралаштво на чешком језику, путем видео бима.


Презентација радова