9. 5. 2021.

Караван пријатељства

Програм за децу и младе подржан од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја спроводи Школа плус са својим партнерима. Програм “Унапредимо процес образовања припадника чешке националне мањине” у потпуности даје допринос промени свести и покреће питања од општег значаја, која су стицајем животних околности маргинализована. Кроз афирмисање различитих културних вредности, разумевања, толеранције и суживота, заговарање правичности, једнакости и узајамног поштовања доприносимо стварању повољне атмосфере за развој афинитета и интересовања младих.

Унапређивање могућности за квалитетно провођење слободног времена младих, кроз промоцију игара и колективног боравка младих у природи, био је главни циљ нашег каравана.

Караван пријатељства укључио је најважнији аспект у овим посебним временима док траје пандемија, а то је пешачење и боравак у природи. Упркос лошем пролећном времену, уз ветар и кишу, успели смо да спојимо образовни концепт са правилним коришћењем слободног времена. Импозантно је било стајати на ушћу реке Нере у Дунав где смо присутнима пренели важне карактеристике ове величанствене реке Дунав, која се налази у општини Бела Црква. Уз лагано пешачење, дружење,разноврсне игре и ненасилну комуникацију - квалитетно смо провели један дан.

Караван пријатељства изведен је у неколико група, уз мото: “ Моје право да ходам здраво” и остварио је све задате циљеве. Радује чињеница да смо овим излетом до ушћа Нере у Дунав обухватили садржај са наших тематских радионица у овом циклусу, уз примену образовно – васпитних садржаја, који ће омогућити младима да развију вештине и вредносне ставове кроз овакав лични развој.