10. 6. 2022.

Eko škola Škole plus

U okviru implementiranja programa pod nazivom: “ Naš lepi plavi Dunav,“ podržanom od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, članovi programskog tima nastavljaju sa predviđenim aktivnostima.

Naime, program se realizuje u saradnji sa partnerima Škole plus a opšti cilj je unapređivanje odnosa mladih prema zaštiti životne sredine i održivom razvoju. U nizu edukativnih teorijskih radionica, glavna tema bila je Dunav, kao neprocenljivi prirodni resurs. Uz pomoć različitih metoda i tehnika, naša “Eko škola“ pokazala je da je ogromna zainteresovanost mladih da se osposobe za odgovorno ponašanje prema životnoj sredini a naročito prema Dunavu, kao velikom i značajnom prirodnom resursu.

Vladala je velika zainteresovanost među polaznicima da nakon teorijskog dela o tome koje se sve vrste plovila kreću na Dunavu i o njihovom značaju, nauče da naprave brodiće od papira, uz pisanje ekoloških poruka. Bili su veoma maštoviti i konkretni, a poruke su bile veoma snažne i edukativne. Planiramo da te brodiće i poruke pošaljemo niz Dunav, čitajući šta poručujemo. Na taj način podižemo svest o značaju obrazovanja u očuvanju i zaštiti dunavskog ekosistema.

To je i jedan od načina da ukažemo na nužnost zajedničkog angažovanja i pravilnog obrazovanja mladih, kroz saradnju i zajedničko delovanje.