23. 7. 2017.

Саопштење за јавност



Школа плус  наставља да учесницима пројекта представи дело Васка Попе на њима близак и разумљив начин а истовремено настоји да подстакне њихову креативност.

Посетили смо КУД " Ђорђе Кожбук" у Гребенцу у оквиру пројекта подржаном од Министарства културе и информисања РС под називом: " Песничке слике Васка Попе - истраживачки рад."

Била је то веома интересантна посета за све учеснике. Уз занимљиву причу љубазних домаћина,  староседелаца о прошлим данима и подсећања на детињство Васка Попе, имали смо прилику да чујемо и традиционалне  румунске песме. Посебну драж и усхићеност наших младих полазника измамили су стари инструменти који су били изложени и са којих су нам домаћини засвирали.

Захваљујемо председнику друштва, професору музичке културе Аци Шаин, што нам је омогућио да подстакнемо разноликост културног израза кроз схватање значаја богатства различитости.

Пројекат реагује на проблем недовољне заинтересованости деце и младих да упознају књижевна дела уметника. Пошто је књижевно дело комплексно, слојевито и многозначно основни  циљ нашег пројекта је управо подстицање новог виђења доживљавања и тумачења.

Веома успешна презентација пројекта који има за циљ управо подстицање новог виђења доживљавања и тумачења дела једног од наших највећих песника, Васка Попе, рођеног у Гребенцу, селу општине Бела Црква.