16. 6. 2021.

Radionice o češkoj kulturi i tradiciji

 U okviru projekata „Sećanja - Vzpomínky” i „Upoznajmo češku kulturu”, podržanih od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice, održavaju se radionice o češkoj kulturi i tradiciji a mladi se podstiču da razmišljaju o postojanju drugačijih kultura i tradicije. Na taj način doprinosi se razvijanju, očuvanju i negovanju duha međunacionalne tolerancije kod mladih.

Jedan od osnovnih ciljeva ovih projekata je stvaranje uslova za međusobnu komunikaciju, upoznavanje i zbližavanje mladih, različite etničke i nacionalne pripadnosti i na taj način prevazilaženje predrasuda.

Projekti obezbeđuju neposredan uticaj na učesnike u prihvatanju i uvažavanju različitosti kao vrednosti Vojvodine, kroz muzičke, književne, likovne i druge prateće kulturne sadržaje i podstiču pozitivan stav prema drugačijima od sebe.

Škola plus na delu promoviše naviku za upotrebu nenasilne komunikacije i stvaranje prostora za konstruktivno delovanje u društvu u kome žive.